Aflysning

Hyggepianist, sanger og band til bryllup, konfirmation, reception, fødselsdag, firmafest, sølvbryllup, jubilæum m.m.

Wandel Music Logo
Wandel Music - musik til fest
tel:+4532112116
booking/kontakt

Bryllupsklar

Hvad hvis vi bliver nødt til at aflyse?

 

Det er nok de færreste bryllupper der ender med at blive aflyst, men skulle det ske, er det altid en god idé at sætte sig ind i hvilke afbestillingsbetingelser der er for de bestilte ydelser. I de fleste tilfælde er I forpligtet til at betale, når først en aftale er indgået. Når I har bestilt en ydelse hos f.eks. en restauration, en musiker eller en fotograf, har de reserveret dato’en til jer, og må derfor sige nej til andre forespørgsler i det tidsrum, hvor I har foretaget en booking.

 

Kan I få andre til at overtage de bestilte ydelser den samme dag i samme tidsrum, kan I dog i de fleste tilfælde undgå at skulle betale 100% af det aftalte beløb.

 

Mad/Restaurant/Catering

De fleste restaurationer, hoteller, selskabslokaler, cateringfirmaer og kokke opkræver et depositum eller reservationsgebyr når aftalen omkring en bryllupsmiddag indgås. Dette beløb refunderes i de fleste tilfælde ikke i tilfælde af aflysning inden for 6 måneder. Derudover er man som kunde oftest betalingspligtig ved aflysning af arrangement inden for 6 måneder før arrangement. Afbestillingsgebyrets størrelse afhænger typisk af hvornår afbestillingen indtræffer.

Som udgangspunkt forventer man jo ikke at skulle aflyse arrangementet, men man gør alligevel klogt I at sætte sig ind i vilkårene for den aftale der indgås, før man bekræfter den.

 

Musik

Når I booker musik hos professionelle musikere, er der som standard altid en regel om at musikken ikke kan afbestilles når først der er booket.

Det betyder som udgangspunkt, at I er forpligtet til at betale det fulde beløb for den bestilte ydelse, også i tilfælde af at I må aflyse jeres arrangement.

Nogen musikere er dog villige (men ikke forpligtet) til at give et nedslag i betalingen eller udstede et tilgodebevis, såfremt I måtte aflyse.

Sker det at I vælger at aflyse flere måneder før, vil det for musikeren i nogle tilfælde være muligt at finde et andet job den aktuelle dato, og dermed vil der typisk også være mere velvilje til enten at give et nedslag eller helt undlade at opkræve betaling for den bestilte ydelse, eller kun opkræve beløb for den tid der er brugt på forberedelse til jobbet (herunder booking).

Men sker det at I, med meget kort varsel, må afbestille, er det stærkt usandsynligt at musikeren vil kunne nå at finde et erstatningsjob, og dermed vil I typisk blive opkrævet fuld betaling for den fortabte arbejdsfortjeneste.

Under alle omstændigheder, så husk altid at få en skriftlig aftale/kontrakt på det bookede, og læs vilkårene godt igennem. Vilkår kan variere fra musiker til musiker, så det er altid en god idé at læse det med småt inden man booker.

 

Fotograf

Ligesom med musikeren og restaurationen, er man også som udgangspunkt forpligtet til at betale ved aflysning. Betalingen er også her afhængig af hvor kort varsel der aflyses med. Nogen fotografer tager f.eks. 50% ved afbestilling op til 1 måned før og 100% ved op til 14 dage før. Igen er det vigtigt at læse betingelserne i den aftale der indgås.

Brudebuket

Wandel Music - CVR: 37330353 - Hovednummer: 32 112 116

Copyright © 2015 - All Rights Reserved