Brudevalsen

Hyggepianist, sanger og band til bryllup, konfirmation, reception, fødselsdag, firmafest, sølvbryllup, jubilæum m.m.

Wandel Music Logo
Wandel Music - musik til fest
tel:+4532112116
booking/kontakt

Bryllupsklar

BRUDEVALSEN

 

Brudevalsen er et gammelt ritual som symboliserer overgangen fra ugift til gift.

Det er nok de færreste brudepar der er professionelle dansere, og mange vælger derfor at modtage undervisning op til brylluppet. Kender I ikke lige én der kan lære jer trinene, findes der heldigvis mange dansestudier og undervisere rundt omkring i de danske byer, og til fornuftige priser kan det lykkes at få lært trinene.

 

Musikvalg

De fleste brudepar vælger at holde fast i traditionen og danse til den klassiske brudevals, men det hænder at et brudepar har en sang, der betyder så meget for dem, at de vælger at danse til denne i stedet. Enten fremført af musiker/band eller afspillet på CD/iPod.

 

Fordelen ved at vælge at få brudevalsen fremført af en musiker, er at denne typisk er i stand til at tilpasse både tempo og længde på melodien, så det hele kommer til at passe til jeres dans. Eneste umiddelbare ulempe ville være, at musikken ikke kommer til at lyde præcis som den version i sikkert har øvet jer til forinden.

 

Traditioner forbundet med brudevalsen

Der er en uskreven regel om at brudevalsen skal danses inden midnat, og det hører tillige traditionen til, at der klippes et stykke af brudgommens sok og brudens slør af umiddelbart efter brudevalsen. Det siges at jo flere stykker der klippes af brudens slør, jo mere lykke der være i ægteskabet.

Wandel Music - CVR: 37330353 - Hovednummer: 32 112 116

Copyright © 2015 - All Rights Reserved