Musik til middagen

Hyggepianist, sanger og band til bryllup, konfirmation, reception, fødselsdag, firmafest, sølvbryllup, jubilæum m.m.

Wandel Music Logo
Wandel Music - musik til fest
tel:+4532112116
booking/kontakt

Bryllupsklar

musik til bryllupsmiddag
middagspianist / dinnerpianist til bryllupsmiddag

Musik til bryllupsmiddagen

Vælger man levende musik til festen, er det vigtigt at gøre op med sig selv, om man ønsker musik der primært ligger som baggrund, f.eks. hyggepianist, guitarist, eller en jazzduo/-trio, som spiller i et leje, der gør at folk stadig kan snakke med hinanden. Eller om man ønsker en entertainer der kan fungere som ”festmotor” og være mere dominerende.

 

Som tidligere nævnt, går pris og kvalitet hånd i hånd – og det gælder i den grad også for musikken. Der kan være store prisforskelle på musikermarkedet, og prisen afspejler ofte musikerens erfaring og dygtighed. En ung musiker, der lige er begyndt at optræde til fester, vil typisk ikke tage en særlig høj timepris, hvorimod en rutineret musiker, der har musik som levebrød vil tage en noget højere timepris. Som udgangspunkt vil professionelle musikere til en hver tid som minimum tage en minimumstarif + kørsel, Mens hobbybetonede musikere vil have tendens til at tage lidt mindre.

 

Akkompagnement til fællessange

Det sker ofte at der kommer indslag til bryllupper, hvor der indgår sange. Husk at informere jeres musiker om disse sange, så denne kan nå at indstudere dem på forhånd. Dette kan eventuelt ske ved at i beder gæsterne eller toastmasteren om at kontakte musikeren ugen op til brylluppet. Det er i øvrigt altid en rigtig god idé at etablere en kontakt mellem toastmaster og musiker, så de kan tilrettelægge og gennemgå middagens forløb og musikerens pauser, inden festen går i gang.

 

Hvor mange timer tager en bryllupsmiddag?

Jeg oplever ofte hvordan et brudepar bliver overrasket over at tiden bare flyver af sted på dagen. Specielt under middagen, hvor talerne og indslagene ofte står i kø. Her har jeg ofte oplevet at være booket som hyggepianist til bryllupsmiddagen, hvor det hele er trukket ud pga. mange (og lange) indslag og anden underholdning. Og der har nogen gange været en reel fare for ikke at nå brudevalsen inden midnat.

 

Mit råd til kommende brudepar er altid: Pas på med ikke at gå for sent til bords. Jo flere gæster, jo flere potentielle indslag – jo mindre tid, jo mere stress for at nå det hele. Det er primært når vi taler selskaber over 40-50 gæster at det kan være en god idé at afsætte minimum 6 timer til bryllupsmiddagen i nogen tilfælde er det nødvendigt at gå til bords allerede før kl. 17 for at nå igennem aftenens program uden stress. Det er vigtigt at have for øje, at har man booket et band eller DJ til dansen i 3 timer fra kl. 23 til kl. 2 og middagen først slutter kl. 23:45, så går man glip af næsten en times dans, og skal til at punge ud i overtidskroner hvis man ønsker at bandet/DJ’en skal fortsætte en time mere efter kl. 2.

 

Flygel/Klaver/El-klaver

Nogle restaurationer har et instrument der kan reserveres til jeres fest. Kvaliteten af akustiske flygeler og klaverer varierer meget fra sted til sted. Nogen restauratører prioriterer det højt mens andre bare lade instrumenterne forfalde til en meget ringe stand. Ønsker I pianist til spisningen, så er det altid en god idé at undersøge om instrumentet stemmes jævnligt og om det ser velholdt ud.

I tilfælde af at der ikke er et instrument på stedet, kan de fleste pianister selv medbringe et el-klaver, som i de fleste tilfælde kan være en rigtig god erstatning, hvis der ikke er et velstemt akustisk instrument på stedet.

Det er også muligt at leje et godt flygel eller klaver til bryllupsfest, men det er ofte en ret dyr bekostning, da transport af flygeler og klaverer er en krævende opgave - hertil kommer forsikring af instrumentet. Det er forskelligt hvad klaverforretninger tager for at udleje flygel, men man skal som udgangspunkt regne med minimum 6000 for flygelleje og minimum 2500 kr. for klaverleje afhængig af hvilket instrument der vælges.

Wandel Music - CVR: 37330353 - Hovednummer: 32 112 116

Copyright © 2015 - All Rights Reserved